Friday, October 16, 2009

Õpimaastik - Minu töö



Õpileping

Eesmärgid

Püüan korrastada oma igapäevast kaost teadmiste haldamises ja juhtimises.

Strateegiad

1. Ei taha tegeleda liigselt administreerimisega

2. Turvaline keskkond

3. Peab saama linkida firma siseseid ja väliseid keskkondi ning resursse

Vahendid

Kaalusin mitmeid vahendeid peamiselt Wikit. Kuid jäin Microsoft OneNote programmi juurde pidama. Wiki kahjuks rääkis see, et arhiveerimine oleks keeruline ja oleks nõudnud serveri installi(ilmne overkill isiklikuks kasutuseks), ning lisaks poleks saanud Outlook asju sinna linkida.

Hindamine

Hindaks peamiselt:
  1. Ajavõitu
  2. Info säilivust
  3. Info korduvkasutust

3 comments:

  1. Väga minimalistlik õpileping :) aga aus ja asjakohane eesmärk. Esimene "strateegia" ei ole väga strateegia moodi, vaid pigem seletus eesmärgi juurde. Teiseks turvaline keskkond on väga lai mõiste ja hetkel ma ei saa aru, kuidas see strateegiaga seotud on. Strateegia on pigem mingi tegevus/meetod, mis aitab püstitatud eesmärgini jõuda. Kolmas "strateegia" võiks olla pigem eesmärgi alameesmärk...

    Tervitades,
    Terje

    ReplyDelete
  2. See maastik vajaks kindlasti juurde kirjeldust ja seletust. Kes, kus, miks ja kuidas toimib....
    5 p
    Tervitades,
    Terje

    ReplyDelete
  3. Minu arust on täitsa OK joonis ja see, et jooned puuduvad ei sega asja. Joonist selgitava teksti lugemisel saab selgeks, et keskne koht on OneNote, mis täidab agregaatori rolli. Ja miks parem kui näiteks Googledocs või Pageflakes, sest OneNotes olev info ei kao, on igavene,saab arhiveerida. OneNote ja Jira on mulle tundmatud, aga see joonis ja kirjeldus, tekitas huvi neid uurida.:-) Tegijale 10 p.

    ReplyDelete